Kycklingcurrygryta med mango chutney
En fantastiskt god kycklinggryta som passar både till vardags och som helgmat. Curry och mango chutney är en riktigt härlig kombination och tillsammans med kokosmjölken blir den här grytan krämig och god. Gällande valet av kyckling kan man både använda kycklingfilé eller lårfilé. Ta det du föredrar.
Kycklingcurry med mango chutney
En härlig kycklinggryta där curry möter den härliga sötman från mango chutney. En utmärkt rätt både som vardag och helg.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 dl naturella cashewnötter
- 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st spetspaprika
- 425 g (1 burk) minimajs även 1 förpackning färsk minimajs går bra
- neutral olja till stekning
- 2 ½ msk gul curry
- 400 ml kokosmjölk
- ca ½ dl mango chutney
- salt
- svartpeppar
- limejuice efter smak
Till servering
- ris
Instruktioner
- Börja med att rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Ställ åt sidan.
- Skär kyckling i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök. Skär lök i mindre bitar och hacka vitlök.
- Skär paprika och minimajs i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med olja. Börja med att steka hälften av kycklingen, när kycklingen fått färg krydda med lite curry och stek ytterligare i någon minut. upprepa sedan med den andra hälften av kycklingen.Plocka ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna tillsätt olja och stek lök tills den mjuknat. Krydda med curry och stek i någon minut. Lägg i vitlöken och paprika och stek ytterligare i några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, rör om och blanda ner mango chutney. Koka upp och smaka av med salt, peppar och eventuellt med mer curry och mango chutney. Tillsätt minimajs, kyckling och chashewnötter i grytan och låt småputtra i några minuter. Innan servering tillsätt limejuice efter smak.
- Servera grytan tillsammans med ris.
Senaste kommentarer