Kycklingfärsbiffar och gräddsås gjord på skyn
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

Kycklingfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g kycklingfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk lökpulver
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
smör till stekning

Gräddsås
stekskyn från kycklingfärsbiffarna
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1/2 tsk kycklingfond
1/2 tsk kinesisk soja
svartpeppar
ev. salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd och mjölken i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Knäck i ägget och tillsätt kycklingfärs, senap, lökpulver, timjan, salt och peppar. Blanda samman allt och forma sedan färsen till 8 biffar.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på båda sidorna. Lägg över biffarna på en ugnssäker form och ställ mitt i ungen i ca 10 minuter.

Gör såsen i samma panna som färsbiffarna bryntes i. Tillsätt grädde, fond och soja i pannan. Koka upp såsen, sänk sedan värmen och smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Låt såsen puttra på svag värme i ca 5 minuter.

Servera kycklingfärsbiffarna med gräddsåsen och t.ex. kokta ärtor, lingonsylt, kokt potatis eller potatismos.

css.php