Kycklinggratäng med paprikapesto
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 200-225 grader
600 g kycklingfilé
1 pkt kalkonbacon eller vanlig bacon
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk (130 g) paprikapesto
1-2 dl riven parmesanost
salt
peppar
olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen och bacon i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen i omgångar. Lägg över kycklingen på en ugnssäker form och tillsätt salt och peppar. Fräs baconen i någon minut i pannan och strö över kycklingen. Lägg crème fraiche, grädde och pesto i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen i ugnsformen och toppa med parmesan. Ställ gratängen in i ugnen i ca 20-25 minuter. När det återstår ca 10 minuter höj ugnstemperaturen till 225 grader för att få en fin gratinering.
Servera gärna gratängen med ris eller pasta.


Senaste kommentarer