Denna rätt passar utmärkt att göra en vardag när tiden inte riktigt räcker till, när man är hungrig eller när man helt enkelt inte orkar. Det går fort att göra och är inte alls svårt.

För mer inspiration och ännu fler goda mattips, följ gärna våran instagram @elinaomickes_mat

Skriv ut

Kycklinggryta med ajvar och lime

Enkel kycklinggryta med ajvar
Måltid Huvudrätt, kyckling, pasta
Keyword ajvar, kyckling, pasta
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4
Författare Elina och Mickes Mat

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 500 g kyckling
  • 1 röd chili efter smak
  • 2 dl ajvar
  • ½ lime
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk timjan torkad
  • ½ kruka basilika
  • rostad lök
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka riset enligt förpackningens anvisning
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka chilin och strimla basilikan. Hetta upp en panna med smör och stek kycklingen i omgångar runtom tills den får fin färg. Tillsätt salt och peppar.
    Lägg tillbaka all kyckling i pannan och tillsätt chili, ajvar, grädde, lime och timjan, låt puttra tills kycklingen är stekt helt igenom. Tillsätt finhackad basilika och smaka av med salt och peppar vid behov.
  • Servera kycklinggrytan med riset, toppa med ett par basilikablad och rostad lök vid servering.

Om du testar att laga denna rätt och det skulle vara så att du tar en bild och postar den på instagram får du gärna taggas oss @elinaomickes_mat. Vi vill gärna se när ni lagar våra recept 🙂

css.php