Kycklinggryta med äppelmust och äpple
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g kycklingfilé
1 purjolök
1 morot
1 äpple
2 dl äppelmust
1 msk kycklingfond
1 1/2 dl grädde
1 tsk torkad dragon
salt
peppar
1 näve hackad bladpersilja
maizenaredning
smör till stekning

Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva purjolöken. Skala morot och äpple och skär i små tärningar. Hetta upp en gryta/panna med smör och fräs kycklingen i omgångar och ställ åt sidan. Tillsätt mer smör i samma gryta/panna och fräs purjolök, morot och äpple i ca 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i grytan/pannan och fräs ytterligare i 1 minut. Tillsätt äppelmust och låt koka upp. Tillsätt sedan kycklingfond, grädde och dragon. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i några minuter och red eventuellt med maizenaredning om det behövs. Strö över persilja strax innan servering.

Servera gärna grytan med ris.


css.php