Kycklinggryta med bacon
Detta recept på kycklinggryta med bacon är en favorit. Den här är både lättlagad och smakrik. Vad kan liksom gå fel med kombinationen av kyckling och bacon? Inget, för det blir så gott tillsammans. Den här grytan passar både bra till vardags men även till helgen.
Till grytan kan du använda kycklingfilé eller kycklinglårfilé. Ta det som du föredrar. Kycklinglårfilé blir mer saftigt då det är en fetare styckningsdetalj av kycklingen jämfört med kycklingfilé som är en mager styckdetalj.
Kycklinggryta med bacon
Smarrig kycklinggryta med bacon.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 1 paket bacon
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk torkad oregano
- 1-2 tsk gurkmeja
- 1 ½ dl vatten
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk kycklingfond
- 3 msk japansk soja
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka persilja
- stekfett
Till servering
- ris
- valfri sallad eller grönsaker
Instructions
- Skär kyckling och bacon i bitar.
- Skala schalottenlök och vitlök. Hacka.
- Hetta upp en panna/gryta med stekfett. Bryn kycklingen i omgångar. Ställ kycklingen åt sidan.
- I samma panna stek lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg kycklingen tillbaka i pannan och tillsätt oregano och gurkmeja. Stek i någon minut.
- Tillsätt vatten, creme fraiche, fond, soja och dijonsenap. Rör om och låt grytan puttra i några minuter.
- Hetta upp en stekpanna och stek bacon till önskad konsistens. Lägg den stekta baconen på hushållspapper så överflödigt fett kan rinna av.
- Tillsätt den stekta baconen i grytan och smaka av med salt och svartpeppar.
- Innan servering blanda ner hackad persilja.
- Servera gärna grytan med ris och sallad.
Senaste kommentarer