Kycklinggryta med bacon
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kycklingfond
3 msk ljus soja
1 msk dijonsenap
2 tsk oregano
1-2 tsk gurkmeja
salt
peppar
1 kruka hackad persilja 
smör till stekning

Skär kycklingen i bitar och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en gryta/panna med olja, bryn kycklingen i omgångar och ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg i kycklingen i pannan igen och häll i vatten, crème fraiche, kycklingfond, soja och dijonsenap. Tillsätt oregano och gurkmeja och låt grytan puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar. Stek bacon i en separat panna tills det får önskad krispighet, låt sedan rinna av på ett papper. Skär baconet i mindre bitar och lägg i grytan.
Strö över hackad persilja innan servering.

Servera gärna grytan med ris och en sallad

css.php