Kycklinggryta med blodapelsin
4-5 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
3 blodapelsiner
600 g kycklingfilé
olja till stekning
1 1/2 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 dl grädde
1 glasburk (290 g) kronärtskockor
cayennepeppar efter smak
paprikapulver efter smak
salt
svartpeppar
maizena
100 g små kapris
2 dl gröna oliver
Riv zest från två blodapelsiner. Dela två blodapelsiner och pressa ur all saft. Skiva den tredje blodapelsinen. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp en gryta/panna med hög kant med olja och bryn kycklingen i omgångar. Lägg tillbaks all kyckling i pannan och tillsätt kycklingfond, vatten, grädde kronärtskockor, cayennepeppar och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i några minuter. Red av grytan med maizena till önskad tjocklek. Tillsätt kapris och oliver och rör runt. Innan servering toppa grytan med skivade blodapelsinbitar.
Servera gärna grytan med ris och en sallad.
Senaste kommentarer