Kycklinggryta med curry och garam masala
4-6 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter

4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk finhackad ingefära
2 tsk gul curry
1 tsk garam masala
2 msk toamtpuré
400 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk chiliflakes
salt
peppar
1 lime
olja till stekning

Till servering
rostade cashewnötter
färsk koriander
ris
naanbröd

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök, hacka i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingfiléerna i omgångar och ställ åt sidan. Fräs sedan lök, vitlök och ingefära i någon minut. Tillsätt curry och fräs i 1 minut. Tillsätt garam masala och tomaturé, rör om och fräs ytterligare 1 minut. Häll ner passerade tomater och kokosmjölk och tillsätt chiliflakes. Rör om och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i ca 10-15 minuter. Innan servering pressa över saft från 1 lime.

Servera med rostade cashewnötter, koriander, ris och naanbröd.

css.php