Kycklinggryta med korianderbulgur
4-5 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

Kycklinggryta
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 liten burk (200 g) soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 dl vatten
1 hönsbuljong
salt
peppar
1 tsk chiliflakes
1 kruka basilika
valfria oliver, mängd efter smak
olivolja till stekning

Korianderbulgur
3 dl bulgur
saft från 1/2 citron
1 kruka koriander
1 msk olivolja

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen med vatten och olivolja.

Skär kycklingarna och soltorkade tomater i mindre bitar. Hacka löken.
Hetta upp en gryta med olivolja och stek kycklingen runtom med salt och peppar tills den fått färg, lägg åt sidan.
Stek löken i samma gryta utan att den får färg, lägg sedan tillbaka kycklingen.
Pressa i vitlöken i pannan.
Häll i grädden, soltorkade tomater, chilisås, tomatpuré och vatten.
Lägg i hönsbuljongen och krydda med chiliflakes efter smak.
Smaka av med salt och peppar.
Låt koka 8-10 minuter, Precis innan servering, blanda ner oliver och hackad basilika.

Blanda färdig bulgur med citronsaft och hackad koriander.

css.php