Kycklingklubba i vin- och buljongsås och rotfrukter
4 portioner
tillagningstid över 60 minuter
4 kycklingklubbor
2 dl vitt vin
5 dl varm kycklingbuljong
1/4 kruka timjan
1-2 msk maizena
salt
peppar
olja till stekning
Rotfrukter
600 g potatis
400 g morötter
300 g lila brysselkål (grön går också bra)
1 stor gul lök
3 msk olivolja
flingsalt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala morötter och skär i 4-5 cm långa stavar. Skär potatis och lök i bitar. Lägg morötter, potatis, lök och brysselkål på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Blanda runt allt noga. Ställ rotfrukterna i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Vänd på rotfrukterna efter halva tiden.
Hetta upp en gryta med olja. Bryn kycklingklubborna i ca 5-7 minuter på hög värme. Häll sedan i vinet och låt vinet reduceras till hälften. Häll i buljongen, lägg i timjan och sänk temperaturen till medel. Lägg på locket till grytan och låt kycklingen sjuda i buljongen i ca 30-40 minuter. Vänd kycklingen då och då. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizena tills du når önskad konsistens.
Servera kycklingklubborna med såsen och rotfrukterna.
Senaste kommentarer