Kycklingklubbor i ugn med potatis och tomatsås
En välsmakande kycklingrätt. Den här rätten är enkel att laga men tar lite tid. Passar även perfekt till matlådan.

Kycklingklubbor i ugn med potatis och tomatsås
En riktigt god kycklingrätt som är välsmakande och god. Den här rätten tar lite tid att laga men det är det värt. Passar även bra som matlåda.
Servings 5 portioner
Ingredients
Kycklingklubbor
- 5 st stora kycklingklubbor
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- chilipulver
- olivolja till stekning
- 1/2 kruka färsk oregano, kan bytas ut mot torkad oregano
Potatis och lök
- 750 g potatis
- 2 st rödlök
- 4 st vitlöksklyftor
Tomatsås
- 1 ½ dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 400 g körsbärstomater på burk
- 400 g krossade tomater
- salt
- svartpeppar
- chiliflakes efter smak
- worcestershiresås efter smak
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingklubbor
- Krydda kycklingklubbor på bägge sidor med salt, peppar, paprikapulver och chilipulver.
- Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingklubborna tills de fått fin färg.
- Lägg över i en rymlig ugnsform.
- Lägg oregano runt om kycklingklubborna.
Potatis och lök
- Dela potatisen eller klyfta potatisen till mindre bitar.
- Skala rödlök och vitlök. Klyfta rödlöken och skiva vitlöken.
- Hetta upp en panna med olivolja och stek potatis och rödlök i ca 5 minuter, på medelvärme.
- Lägg i vitlöken och krydda med salt, peppar och paprika pulver. Stek i ytterligare 5 minuter.
Tomatsås
- Koka upp vatten, fond, körsbärstomater och krossade tomater.
- Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och worcestershiresås.
- Låt sjuda i ca 15 minter.
Montering
- Lägg den stekta potatisen och löken runt om kycklingklubborna.
- Häll över toamtssåsen.
- Ställ i ugnen tills kycklingklubborna når en innertemperatur på 82 grader vid benet. Det tar ca 50 minuter.
Senaste kommentarer