Kycklingpasta med citron och basilika
En god och lättlagad kycklingpasta med smak av citron och basilika. Citronsmaken går enkelt att justera till det man själv tycker om genom att ta så mycket citronzest och citronsaft utifrån sin smak.
Kycklingpasta med citron och basilika
Lättlagad kycklingpasta med smak av citron och basilika. Justera mängden citron och basilika utifrån din egna smak.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner pasta t.ex. penne
- 600 g kycklingfilé
- 1 st schalottenlök
- 3 st vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 1 msk oregano
- 1 msk kycklingfond
- 2 dl Creme fraiche
- 1 st citron både zest och saft
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka färsk basilika
- 1 ½ dl riven parmesan
- 1 skvätt pastavatten från pastakoket
Till servering
- riven parmesan
- basilika blad
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär kycklingen i bitar.
- Skala och hacka, schalottenlök och vitlök.
- Hetta upp en panna med olja.
- Stek schalottenlöken i någon minut utan att den tar färg.
- Tillsätt kycklingen och stek tills den fått fin färg.
- Lägg i vitlöken och stek ytterligare någon minut.
- Tillsätt oregano, kycklingfond och creme fraiche. Rör om och låt grytan koka upp och sänk värmen.
- Smaka av med citronzest och citronsaft, salt och svartpeppar. Låt grytan puttra i några minuter.
- Blanda ner riven parmesan.
- Blanda ner den kokta pastan tillsammans med en skvätt av pastavattnet.
- Servera pastan med riven parmesan och basilikablad.
Senaste kommentarer