Kycklingpasta med citron och basilika
En god och lättlagad kycklingpasta med smak av citron och basilika. Citronsmaken går enkelt att justera till det man själv tycker om genom att ta så mycket citronzest och citronsaft utifrån sin smak.

Print

Kycklingpasta med citron och basilika

Lättlagad kycklingpasta med smak av citron och basilika. Justera mängden citron och basilika utifrån din egna smak.
Course Huvudrätt, Middag, pasta
Cuisine vardagsmat
Keyword enkel kycklingpasta, kycklingpasta med basilika, kycklingpasta med citron, kycklingpasta recept, lättlagad kycklingpasta, lättlagad kycklingpasta recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner pasta t.ex. penne
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 1 msk oregano
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 st citron både zest och saft
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 ½ dl riven parmesan
  • 1 skvätt pastavatten från pastakoket

Till servering

  • riven parmesan
  • basilika blad

Instructions

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skär kycklingen i bitar.
  • Skala och hacka, schalottenlök och vitlök.
  • Hetta upp en panna med olja.
  • Stek schalottenlöken i någon minut utan att den tar färg.
  • Tillsätt kycklingen och stek tills den fått fin färg.
  • Lägg i vitlöken och stek ytterligare någon minut.
  • Tillsätt oregano, kycklingfond och creme fraiche. Rör om och låt grytan koka upp och sänk värmen.
  • Smaka av med citronzest och citronsaft, salt och svartpeppar. Låt grytan puttra i några minuter.
  • Blanda ner riven parmesan.
  • Blanda ner den kokta pastan tillsammans med en skvätt av pastavattnet.
  • Servera pastan med riven parmesan och basilikablad.
css.php