Kycklingpasta med spenat
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 port pasta, gärna tagliatelle
500 g kycklingbröstfilé eller kycklinglår
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
130 g färsk babyspenat
1-2 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl pastavatten
salt
peppar
smör till stekning
riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör. Bryn kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och fräs någon minut. Lägg i spenaten och när spenaten “krympt” tillsätt kycklingfond, grädde och pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Häll ur pastavattnet, tillsätt den kokta pastan i såsen och rör runt. Servera pastan med riven parmesan.

css.php