Kycklingpasta med sriracha
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner valfri pasta
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 1/2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2-5 msk sririachasås efter smak
400 g krossade tomater
1 dl grädde
ca 1 dl vatten eller pastavatten
1 kruka hackad färsk bladpersilja
salt
peppar
smör till stekning

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skär kycklingen i strimlor. Skala och hacka löken fint. Hetta upp en panna med smör och stek kycklingen i omgångar tills det tar färg, ställ åt sidan. Lägg i löken och fräs i någon minut utan att den tar fått färg. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, tomatpuré, paprikapulver, srirachasås och krossade tomater och rör om. Koka upp och sänk värmen. Tillsätt grädde, vatten/pastavatten och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta.

css.php