Kycklingwok med pak choi och nudlar
En snabb och lättlagad wok som passar perfekt till vardags men även under helgen.
Kycklingwok med pak choi och nudlar
En snabb och lättlagad wok. Mängden ingredienser går enkelt att öka eller minska utfrån hur mycket eller hur många som ska äta. Ett tips är att om man steker stor mängd kyckling är att man steker i omgångar. Detta för att få stekyta. Om man steker för stora volymer av kycklingen går värmen i stekpannan ned och kycklingen kokas och släpper ifrån sig stor mängd vätska.
Ingredients
- äggnudlar
- kycklingfilé
- broccoli
- röd paprika
- pak choi
- gul lök
- olja till stekning
- ostronsås
Till servering
- strimlad salladslök
- grovhackade jordnötter
Instructions
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
- Ansa och skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Skär broccoli, paprika och pak choi i mindre bitar, hacka löken i halvmånar.
- Hetta upp en panna med olja och stek kycklingarna i omgångar och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt olja om pannan är torr och stek broccolibitarna med snittsidan nedåt för extra krisp. Vänd efter ett par minuter och stek ett par minuter till.
- Tillsätt paprika, pak choi och lök och blanda runt. Fräs några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt ostronsås i önskad mängd.
- Tillsätt de kokade nudlarna i pannan och vänd runt tills allt blandats.
- Servera woken toppat med den hackade salladslöken och jordnötterna.
Senaste kommentarer