Lasagne
4 Portioner
Tillagningstid 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

12 st lasagneplattor
225 g Mozzarella

Köttfärssås
1 msk olja
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 tsk oregano torkad
1 tak timjan torkad
1 dl vatten
Salt
Peppar
Örtsalt
2 msk basilika fryst

Bechamelsås
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl parmesan
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala lök och vitlök och hacka sedan i mindre bitar. Värm upp en panna med olja och fräs sedan gul löken utan att den tar färg. Lägg sedan i färsen och bryn den. Tillsätt vitlöken i pannan och fräs ytterligare i någon minut. Lägg i buljongtärningen och tomatpuré. Häll sedan i krossade tomaterna, oregano, timjan, örtsalt och vatten. Smaka av med salt och peppar. Ha sedan i basilikan och låt puttra medans du gör såsen. Tips för att få såsen ännu mer smakrik, låt gärna kanten på parmesanen koka med i köttfärssåsen.

Smält smöret i en kastrull, rör ned mjöl och späd sedan med mjölk. Vispa hela tiden så att det inte bränner fast. Låt såsen småkoka i 3-5 minuter och vispa under tiden. Tillsätt parmesan och smaka av med salt och peppar.

Ta fram en stor ugnsform och bred ut lite köttfärssås i botten. varva sedan köttfärssås och lasagneplattor, avsluta med ett lager lasagneplattor. Häll sedan över bechamelsåsen tills det täcker alla lasagneplattor. Toppa med mozzarella. Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter.

css.php