Laxsida med saffranstäcke
En god laxsida med smak av saffran som toppas med granatäpple och persilja.
Vill du använda en större laxsida? Dubbla mängden smetana och ev. saffran samt granatäpple.

4 portioner
Tillagningstid: ca 40 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader

1 bit laxsida (ca 600 g)
2 dl smetana
salt
peppar
1/2 g saffran
1 granatäpple
hackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper. Salta och peppar laxen.
Lägg smetanan i en bunke. Lägg saffranen i en skål och tillsätt en skvätt vatten och rör runt. Häll saffranen ner i smetanan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Bre smetanablandningen över öaxen och ställ laxsidan in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills laxsidan uppnår en innertemperatur på 54-56 grader på tjockaste delen.
Ta ut laxen och strö över granatäpple och persilja. Servera med kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller ris.

css.php