Laxtacos på grillen
4 portioner
Tid ca 45 minuter
Laxsida
ca 600 g laxbit med skinn
2 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk malen koriander
2 msk malen ingefära
1 tsk salt
Avokadoröra
2 avokado
1/2 hackad röd chili
1/2 lime
1 näve färsk koriander
salt
Srirachamajonnäs
2 dl Majonnäs, egengjord eller t.ex. Hellmans
valfri mängd srirachasås efter smak
salt
peppar
Tillbehör
taco tubs
tomat
ananas eller mango
picklad rödlök
färsk koriander
Blanda samman chiliflakes, paprikapulver, vitlökspulver, koriander, ingefära och salt till en kryddmix. Gnid in kryddorna på laxen.
Lägg avokado och chili i en matberedare. Pressa över limesaft och lägg i koriandern. Mixa allt till en jämn konsistens. Smaka av med salt och ställ in i kylen.
Blanda samman majonnäs och sirachasås. Smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
Grilla laxen med skinnsidan nedåt över direkt värme tills innertemperaturen når 56 grader.
Servera den grillade laxen med avokadoröra, srirachamajonnäs och tillbehör.
Senaste kommentarer