Linssallad
4 portioner
Tid ca 60 minuter

3 1/2 dl gröna linser
3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 näve hackad persilja
2 morötter
1/2 gurka
150 g fetaost
1 ask tomater
salt
peppar

Skölj linserna och lägg över i en kastrull. Koka upp och låt linserna sjuda på medelvärme i ca 20 minuter tills de mjuknat. Sila av vattnet och låt linserna svalna.
Lägg olivolja och rödvinsvinäger i en skål och rör ihop. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
Skala morötterna. Skär morötterna, gurka och fetaost i ca 1 cm stora bitar. Dela tomaterna.
När linserna svalnat, lägg över dem i en rymlig skål och blanda samman med vinägretten. Vänd sedan ner de hackade grönsakerna och fetaosten. Smaka av med ev. salt och peppar.

Servera linssalladen med t.ex. grillade blomkålsspett och en myntakräm.
Klicka här för recept på blomkålsspett och här för myntakräm.

Eller varför inte servera linssalladen med t.ex. lax, kyckling eller halloumi?

Serveringsförslag
css.php