Lövbiffrullader med prosciutto och crème bonjour
4 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter

8 skivor lövbiff
200 g crème bonjour soltorkad tomat (spar lite till såsen)
8 skivor prosciutto
salt
peppar
smör till stekning

Sås
2 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
2 dl grädde
1 msk japansk soja
den överblivna crème bonjour
svartpeppar
hackad persilja
maizena till redning

Lägg lövbiffskivorna på en skärbräda, bred på ett lager creme bonjour, krydda med salt och peppar och lägg på en skiva prosciutto. Rulla ihop skivorna och fäst änden med en tandpetare.
Hetta upp en panna med lock med smör och stek rulladerna runtom tills de fått färg. Lägg över rulladerna på en tallrik och gör såsen i samma stekpanna.

Sänk värmen och häll i vatten i pannan, tillsätt oxfond, grädde, soja och crème bonjour. Koka upp såsen och lägg i rulladerna i såsen. Låt rulladerna puttra på svag värme under lock i ca 40 minuter. Vänd rulladerna några gånger under tiden.
Plocka ur rulladerna ur pannan och ställ åt sidan. Smaka av såsen med peppar och red av såsen med maizena till önskad tjocklek. Ta bort tandpetarna och lägg tillbaka rulladerna i pannan. Strö över persilja innan servering.

Servera rulladerna med t.ex. kokt potatis, potatismos, klyftpotatis, rotfrukter eller ris.

css.php