Lövbiffsgryta med chili och paprika
En lättlagad och smakrik lövbiffsgryta som passar både bra till vardag och helg. Till detta recept finns även en YouTube video där jag visar receptet steg för steg.
Hur steker man lövbiff så det inte blir segt?
Nyckeln är att steka lövbiffen hastigt på högvärme så det får färg. När köttet fått färg lyft det ur pannan och ställ åt sidan medan såsen tillagas. Det gör ingenting om köttet fortfarande har lite röd färg kvar, för det kommer tillagas klart när köttet ska i såsen i slutet.

Lövbiffsgryta med chili och paprika
Lättlagad lövbiffsgryta med chili och paprika.
Servings 4 portioner
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili, eller efter smak
- 1 stor röd spetspaprika eller vanlig paprika
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 dl chilisås
- 1 msk oxfond eller kalvfond
- salt
- svartpeppar
- ca ½-1 msk maizena + liten skvätt vatten
- färsk persilja, efter smak även fryst går bra
- stekfett
Till servering förslag
- ris
- haveris
- kokt potatis
- potatismos
- klyftpotatis
- pasta
Instruktioner
- Skala lök och vitlök.
- Hacka lök, vitlök och chili.
- Skär paprika i bitar.
- Strimla lövbiffen och salta.
- Hetta upp en panna med stekfett.
- Bryn köttet i omgångar och ställ åt sidan.
- Tillsätt löken och stek några minuter tills löken mjuknat.
- Tillsätt vitlök, chili och paprika och stek några minuter.
- Tillsätt oregano och tomatpuré, låt färs ca 1 minuter.
- Häll i mjölk och grädde.
- Blanda ner chilisås och fond.
- Låt koka upp, sänk värmen och smaka av såsen med salt och peppar.
- Blanda maizena med en skvätt vatten och häll ner i såsen för att reda av såsen. Blanda.
- Lägg köttet i såsen, blanda samman och låt puttra några minuter (ca 5 minuter) under lock på låg medeltemperatur.
- Strö över persilja precis innan servering.
- Servera med ris, havreris kokt potatis, mos, klyftpotatis eller pasta.

Senaste kommentarer