Lövbiffsrullader i örtig tomatsås.
Rullader är väl bra gott ellerhur, här kommer ett tips på rullader som ligger i en sås med en bas av tomatsås.
Den viktigaste kryddan i denna rätt är worcestershiresåsen som gör såsen riktigt mustig och god.

Print

Lövbiffsrullader i örtig tomatsås

Dessa rullader ligger i en bas av tomatsås och får mustigheten av worcestershiresåsen.
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Keyword lövbiff, lövbiff med tomatsås, lövbiffrullader, rullader, rullader med tomatsås, tomatsås
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Servings 8 st rullader
Author Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 8 skivor Lövbiff
  • 8 skivor prociutto
  • 2 dl blandade oliver
  • 2-3 dl riven ost
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • chiliflakes efter smak
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Hacka hälften av oliverna i mindre bitar. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Lägg på en skiva prociutto, strö på ost och hackade oliver och rulla ihop. Fäst änden med en tandpetare
  • Hetta upp en panna med smör och stek rulladerna runtom tills de fått fin färg. Häll över krossade tomater, vatten och worcestershiresås. Tillsätt oregano, timjan och chiliflakes, smaka av med salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter på medelvärme.
  • När det återstår ca 6 minuter av tiden, lägg ner resten av oliverna och låt puttra med. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar vid behov.
  • Servera med pasta, potatis eller ris.

Hoppas det ska smaka!

css.php