Lövbiffsrullader med chili och parmesanmorötter
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

Rullader
8 skivor lövbiff
8 skivor bacon
100 g färskost med smak av paprika
1 röd chili
1 schalottenlök
2 1/2 dl mat- eller vispgrädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
salt
peppar
Smör till stekning

Parmesanmorötter
600 g morötter
2 dl riven parmesanost
1-2 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötterna och skär de i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över riven parmesan, ströbröd och olivolja, krydda med salt och peppar. Blanda runt morötterna och sätt in i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
Finhacka schalottenlöken och chilin.
Bre på färskosten på lövbiffsskivorna, lägg på en skiva bacon och krydda med salt och peppar. Strö över hälften av chilin och rulla sedan ihop. Fäst sedan rulladerna med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken utan att det tar färg.
Lägg sedan i rulladerna och stek runtom tills de har fått en fin färg.
Häll på vatten och grädde, smula ned buljongtärningen, tillsätt tomatpuré och andra halvan av den hackade chilin. Häll i paprikapulver och timjan. smaka sedan av med salt och peppar.
Låt puttra under lock i ca 10 minuter.
Ta bort tandpetaren innan servering.

Servera gärna med en fräsch sallad.

css.php