Luftiga vallmofrallor
Goda och härligt luftiga vallmofrallor

12 st frallor
Tid: ca 2 timmar
Ugnstemperatur: 225 grader

50 g färsk jäst
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl matolja
2 tsk salt
1 ägg
1/2 dl sirap
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl special

Topping
vatten till pensling
vallmofrön

Smula jästen ner i en bunke. Värm vatten och mjölk till fingervarmt (37 grader). Häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt matolja, salt, ägg, sirap och rör om. Rör ner mjöl lite i taget och knåda degen i en köksassistent till en smidig deg i ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

Lägg degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i 12 st bitar och forma till frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön.
Grädda bröden i ugnen i ca 13 minuter.
Låt svalna.

css.php