Mac’n cheese med cajunpanerad kyckling

4-6 portioner
Tid: under 60 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader

4 portioner ideal makaroner
50 g smör
50 g vetemjöl
8 dl mjölk
150 g riven cheddar och mozzarella
150 g riven grevé ost
salt
svartpeppar
malen muskotnöt

Cajunpanerad kycklingfilé
4 st kycklingfiléer
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 chiliflakes
1/2 timjan
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
2-4 dl pankoströbröd
rikligt med neutral olja till stekning

Sås
1 dl majonnäs
1 dl chilisås
cayennepeppar
salt
peppar

Till servering
salt eller smörgåsgurka

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
Värm mjölken utan att koka den. Smält smöret och vispa ner mjölet. Vispa ner lite av mjölken i taget. Fortsätt vispa tills såsen tjocknat på medeltemperatur. Det tar ca 3-5 minuter.
Lägg i nästan all ost (men spar lite av osten till topping) och blanda runt tills osten smält. Smaka av med salt, peppar och muskot. Lägg över i en ugnsform och toppa med ost. Ställ i ugnen i ca 15 minuter tills osten har gratinerats.

Cajunpanerad kyckling
Banka ut kycklingfilerna så de blir jämntjocka.
Blanda samman kryddblandningen och blanda det med mjölet.
Vänd kycklingen i krydd och mjölblandningen sedan med ägget och sist i pankoströ.
Hetta upp en stekpanna rikligt med olja och stek kycklingen på bägge sidor tills det är helt genomstekt.
Lägg över på hushållspapper.

Sås
Blanda samman majonnäs och chilisås i en skål.
Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.

Servering
Servera Mac´n cheese med kycklingen, sås och salt- eller smörgåsgurka.

css.php