Mangocheesecake
ca 12 bitar
Tillagningstid ca 4 timmar

Botten
200 g degistivekex
75 g smör

Fyllning
5 gelatinblad
1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)
250 g naturell kvarg (10%)
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk citronsaft

Mangogelé
1 burk (190 g) mangopuré
3 gelatinblad
2 msk vatten

Topping förslag
vispad grädde
physalis
bär

Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smöret och blanda sedan med kexsmulorna. Lägg gärna bakplåtspapper i botten av en springform på 24 cm. Tryck ut kexmassan i springformen.

Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i kallt vatten i ca 10 minuter. Blanda samman mangopuré, kvarg, philadelphiaost och strösocker i en bunke. Vispa grädden löst och ställ åt sidan. Lägg citronsaft i en kastrull och koka upp saften. Lyft gelatinbladen ur vattnet och krama ur all vätska och lägg ner dem i den varma citronsaften och blanda tills bladen lösts upp. Häll citron- och gelatinblandningen i bunken med mangoblandningen och blanda samman. Vänd sedan ner grädden. Lägg sedan fyllningen i springformen. Ställ i kylen i minst 3 timmar.

Blötlägg gelatinbladen till mangogelén i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp vattnet. Lyft gelatinbladen ur vattnet och krama ur all vätska och lägg ner dem i det varma vattnet och blanda tills bladen lösts upp. Lägg mangopurén i en bunke och häll sedan på gelatinblandningen och blanda samman. Ta ur cheesecaken från kylen och häll på mangogelén och ställ in i kylen i minst en timme.

Ta ut cheesecaken ur kylen och servera den som den är eller toppa med valfri topping innan servering.css.php