Marinerad kyckling med kokosris
En riktigt smarrig kycklingrätt. Kycklingen går utmärkt att grilla på spett också.
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter + tid för marinering

Kyckling
4 kycklingfiléer
1 röd chili
1 tumstor ingefärabit
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja

Kokosris
3 dl ris, gärna jasminris
1 burk (400 ml) kokosmjölk
1 dl vatten

Kålsallad
valfri mängd rödkål
en skvätt risvinäger, (vitvinsvinäger går också bra)
salt
chiliflakes (kan uteslutas)

Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
valfri mängs srirachasås

Till servering
stora krispiga salladsblad
rostade kokosflakes
hackade jordnötter
limeklyftor

Kyckling
Lägg chili, ingefära, vitlök, currypasta, soja och sesamolja i matberedare. Mixa ihop till en slät konsistens. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över marinaden och blanda väl. Täck över skålen och ställ i kylen i minst 2 timmar men gärna längre. När kycklingen marinerat klart stek i stekpanna med olja, alternativt trä på spett och grilla tills kycklingen är helt genomstekt.

Kokosris
Koka upp kokosmjölk, vatten och ris. Låt sedan sjuda under lock tills riset är klart ca 15 minuter (tid beror på vilket ris som används).

Kålsallad
Hyvla kålen tunt med en mandolin, alternativt strimla kålen med en kniv. Lägg kålen i en skål och massera kålen med en skvätt vinäger. Tillsätt salt och eventuellt chiliflakes.

Srirachamajonnäs
Blanda samman majonnäs och sriracha.

Servering
Lägg ett salladsblad på tallriken och toppa salladsbladet med ris, kålsallad, kokosflakes, jordnötter och limeklyftor.
Lägg kycklingen och en klick av majonnäsen bredvid.



css.php