Marinerad kycklinglårfilé i ugn
En smakrik kycklinglårfilé som får marineras i några timmar innan den bryns i pannan och åker in i ugnen tillsammans med bland annat rödlök och oliver.
Enkel att laga enda man behöver är att ha lite framförhållningen så kycklingen hinner marineras och ta upp smakerna.
Marinerad kycklinglårfilé i ugn
En smakrik och lättlagad kycklingrätt. Receptet räcker till 4 eller 5 portioner.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- ½ dl olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- 1 msk japansk soja
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad dragon
- 1 ½ tsk torkad oregano
- 2 st rödlök
- 2 dl blandade kärnfria oliver
Instruktioner
- Blanda samman olivolja, balsamvinäger, soja, flingsalt, peppar, dragon och oregano i en bunke. Lägg ner kycklinglårfiléerna och blanda runt. Täck över bunken och ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp en panna och bryn kycklinglårfiléerna på bägge sidor. Spar bunken med kvarvarande marinad. Lägg över kycklinglårfileerna på en ugnssäker form.
- Skala och skiva rödlök.
- Blanda rödlök och oliver i den kvarvarande marinaden och lägg sedan ner i ugnsformen.
- Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med ris eller klyftpotatis, sallad och en god sås t.ex. tzatziki.
Denna rätt är kycklingfavoriten just nu,serverat detta till ett flertal vid olika tillfällen,och alla tycker det är super.Har ris , vitlökssås och sallad till.
Serveras kycklingen varm eller kan man ha den kall.
Vi tycker den är godast varm. Men man kan nog servera den kall också.