Marinerad kycklinglårfilé i ugn
En smakrik kycklinglårfilé som får marineras i några timmar innan den bryns i pannan och åker in i ugnen tillsammans med bland annat rödlök och oliver.

Enkel att laga enda man behöver är att ha lite framförhållningen så kycklingen hinner marineras och ta upp smakerna.

Skriv ut

Marinerad kycklinglårfilé i ugn

En smakrik och lättlagad kycklingrätt.
Receptet räcker till 4 eller 5 portioner.
Måltid helgmat, helgmiddag, Middag
Kök kyckling, kycklingrecept
Keyword kycklinglårfile recept, lättlagad kycklinggratäng, lättlagad kycklingrecept, marinad till kyckling, marinad till kyckling recept, marinerad kyckling, marinerad kycklingrecept, recept med kycklinglårfile
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Tid för marinering 4 timmar
Total tid 4 timmar 35 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 ½ tsk torkad oregano
  • 2 st rödlök
  • 2 dl blandade kärnfria oliver

Instruktioner

  • Blanda samman olivolja, balsamvinäger, soja, flingsalt, peppar, dragon och oregano i en bunke. Lägg ner kycklinglårfiléerna och blanda runt. Täck över bunken och ställ i kylen i minst 4 timmar. 
  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Hetta upp en panna och bryn kycklinglårfiléerna på bägge sidor. Spar bunken med kvarvarande marinad. Lägg över kycklinglårfileerna på en ugnssäker form.
  • Skala och skiva rödlök.
  • Blanda rödlök och oliver i den kvarvarande marinaden och lägg sedan ner i ugnsformen. 
  • Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Servera med ris eller klyftpotatis, sallad och en god sås t.ex. tzatziki.


css.php