Marinerade rökiga kycklingspett
Kycklingspett marinerade med liquid smoke och barbecuesås vilket gör de riktigt härliga med en fin rökig smak
Marinerade rökiga kycklingspett
Kycklingspett marinerade med liquid smoke och barbecuesås vilket gör de riktigt härliga med en fin rökig smak
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
Marinad
- 1 dl barbecuesås
- 1 msk japansk soja
- liquid smoke några droppar
- ½ citron, saften
- 1 tsk MSG
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skär upp kycklingfleérna i 2-3 cm stora kuber
- Blanda alla ingredienser i en rymlig skål.När du använder liquid smoke, ta bara lite i taget och smaka av och tillsätt mer om du känner för det.
- Lägg ner kycklingen i marinaden och blanda runt, låt stå i 2 timmar, gärna över natten.
- Trä kycklingbitarna på 4 stycken grillspett och grilla på hög värme tills kycklingen är helt genomgrillad.
- Servera spetten med valfria tillbehör, tillexempel klyftpotatis eller pommes.
Senaste kommentarer