Medelhavsinspirerad kycklingwrap
En härligt och god kycklingwrap inspirerad av ingredienser från medelhavet. Riktigt god är denna wrap och passar perfekt att ta med sig på picknicken, till stranden eller när man ska på utflykt.

Wrapen går alledels utmärkt att förbereda i god tid innan man ska äta den. Vi brukar oftast göra 4 st wraps så det blir över till dagen efter då vi endast är två i vårt hushåll.

Skriv ut

Medelhavsinspirerad kycklingwrap

En wrap som passar till många ändamål som picknick, strandmat, utflyktsmat och som lunch eller middag.
Utgå från 2-3 st kycklingfiler beroende på hur stora de är. Vi brukar ta 2 stora kycklingfiléer och det brukar räcka till 4 st wraps för oss.
Gällande salladen utgå efter
Måltid Lunch, Middag, picknick, utflyktsmat
Kök kycklingrecept, picknick
Keyword enkel kycklingwrap, enkel wrap, kycklingwrap, kycklingwrap recept, Medelhavsinspirerad kycklingwrap, picknickmacka, picknickmat, utflyktsmat, wrap med kyckling, wrap med libabröd och kyckling
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Kyckling

  • 2-3 st kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad oregano
  • paprikapulver
  • lökpulver
  • olivolja eller neutralolja till stekning

Sallad

  • ½ st gurka
  • 2 st tomater
  • ½ kruka persilja
  • 1 dl kalamataoliver eller gröna oliver (utan kärnor)
  • ½ st fetaost
  • ½ st citron
  • olivolja
  • örtsalt
  • svartpeppar

Basilikadressing

  • 1 kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl turkisk- eller grekiskyoghurt
  • citronzest
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Bröd

  • 4 st libabröd
  • 4 st bakplåtspapper

Instruktioner

Kyckling

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Krydda kycklingen på bägge sidor med alla kryddor.
  • Hetta upp en stekpanna med olja.
  • Bryn kycklingen till den fått fin färg.
  • Lägg kycklingen över i en ugnsform. Ställ i ugnen tills kycklingen är genomstekt och innertemperaturen är 72 grader.

Sallad

  • Skär gurka och tomat i kuber. Lägg över i en skål.
  • Finhacka persilja och lägg över i skålen.
  • Tillsätt oliver och smula över fetaost.
  • Pressa över citronsaft och ringa över olivolja.
    (spar citronen till dressingen)
  • Tillsätt örtsalt och svartpeppar. Blanda samman och smaka av.

Basilikadressing

  • Lägg basilika, olivolja och vitlöksklyftan i en stavmixer bägare.
  • Mixa ihop till en slät konsistens.
  • Lägg yoghurt i en skål och häll basilikadressingen över och blanda samman.
  • Smaka av med citronzest, honung, salt och peppar.

Wrap

  • Dela kycklingen i mindre bitar.
  • Ta fram ett libabröd och toppa brödet med sallad, kyckling och dressing.
  • Vik och rulla ihop til len wrap,
  • Rulla in wrapen med bakplåtspapper.
css.php