Mickes julköttbullar
Riktigt goda och saftiga köttbullar med juliga kryddor, nejlika, muskot och senap. Kan det bli mycket bättre?
Till julen måste man ju ha köttbullar och här nedan kommer ett riktig gott recept på de köttbullar vi lagade till julen 2022. Det är alltid jobb med att göra köttbullar, men det är värt att lägga ner tiden varje gång.
Mickes julköttbullar
Härliga julköttbullar som smaksätt med kryddpeppar, nejlika och muskot. Receptet kan enkelt dubbleras, dubbla mängden av alla ingredienser. Tänk bara på att tillagningstiden kommer att öka också.
Servings 24 st
Ingredients
- 500 g blandfärs
- ½ dl ströbröd
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 1 msk skånsk senap
- 1 st liten gul lök
- ½ tsk mortlad eller malen kryddpeppar
- ½ tsk malen nejlika
- ½ tsk malen muskot
- salt
- olja och smör till stekning
Instructions
- Blanda samman ströbörd, vispgrädde, ägg och senap i en bunke. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Skala och skär löken. Hetta upp en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Låt svalna något.
- Blanda ner den stekta löken i bunken. Blanda ner kryddpeppar, nejlika, muskot och salt. Tillsätt färsen och blanda till en jämn smet.
- Ta fram ett rymligt fat och olja in den lätt. Detta för att köttbullarna enkelt ska lämna faten när de ska ner i stekpannan sen.
- Rulla köttbullar ca 20-24 st beroende på hur stora eller små man väljer att göra. Lägg köttbullarna på det inoljade fatet.
- Hetta upp en stekpanna med olja. När pannan blivit varm tillsätt smör. Stek köttbullarna i omgångar tills de är genomstekta.
Senaste kommentarer