Minestronesoppa
4-5 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
7 dl pasta av valfri sort
1 gul lök
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 dl tomater, typ romantica
1 msk olivolja
1 tsk timjan
2 tsk oregano
1 burk passerade tomater (400g)
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
1/2 kruka persilja
2 msk fryst basilika
salt
peppar
Hacka lök och vitlök. Hacka sedan zucchini, morötter och tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en rymlig gryta med olivolja och fräs lök, vitlök och zucchini mjuk. Tillsätt timjan och oregano och fräs snabbt. Tillsätt passerade tomater, vatten, morötter och tomater. Smula ner buljongtärningarna och häll i tomatpuré, krydda med salt och peppar. Låt sedan soppan puttra på låg värme i ca 15-20 minuter. Häll sedan i pastan och låt puttra tills dess att pastan är mjuk. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. Rör ner basilika och hackad persilja innan servering.
![](https://i0.wp.com/www.elinaomickesmat.se/wp-content/uploads/2019/10/Foto-2019-10-15-19-12-27.jpg?fit=683%2C1024)
Senaste kommentarer