Morots- och halloumibiffar med koriander och gräslök och röd couscous
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter

Morots- och halloumibiffar
250 g morötter
200 g halloumi
2 msk potatismjöl
2 ägg
1 tsk vitlökspulver
salt
peppar
1 kruka hackad koriander
1 knippe hackad gräslök
olja till stekning

Röd couscous
4 portioner couscous
3 msk tomatpuré
1 röd paprika
1 tomat
1 rödlök

Morots- och halloumibiffar
Skala morötterna och grovriv morötter och halloumi. Lägg över i en skål. Strö över potatismjöl över morötterna och halloumin. Tillsätt ägg, vitlökspulver, salt, peppar, koriander och gräslök och blanda samman. Forma till 8 st biffar. Hetta upp en panna rikligt med olja och stek biffarna i ett par minuter tills de fått en fin gyllene färg.

Röd couscous
Koka couscousen enligt förpackningens anvisning. Finhacka paprika, tomat och rödlök. Fluffa till couscousen med en gaffel. Tillsätt tomatpuré och blanda. Lägg i paprika, tomat och rödlök och blanda runt.

Servera morotsbiffarna med couscousen med gärna en sallad till samt en valfri sås.

css.php