Morotsbröd med havre
10 bullar
Tid: ca 2 timmar
Ugnstemperatur 225 grader

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl grovriven morot
1 ägg till pensling
1/2 dl havregryn som topping

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt socker, kanel, salt och smör. Tillsätt mjöl, havregrynen och morot och arbeta degen till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 45 minuter under bakduk.

Lägg degen på ett mjölat bakbord, dela och rulla degen till 10 bullar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. När bullarna jäst klart pensla med ägg och strö över havregryn. Grädda bullarna i ugnen i ca 12-15 minuter.

css.php