Morotssallad med burrata
Härlig sallad där morötterna rostas i ugnen för att få fram morotens härliga smak. De rostade morötterna läggs på en bädd av ruccola och toppas med rostade pinjenötter och burrata. Den här salladen är den perfekta sidorätten till många olika rätter och görs sig bra på buffébordet. Eller servera salladen med något gott proteinrikt så har man en komplett och god lunch eller middag.

Godast tycker vi den här salladen är på nyskördade morötter. Den går lika bra att göra på morötter som inte är nyskördade.

Skriv ut

Morotssallad med burrata

Härlig morotssallad med burrata som är den perfekta sidorätten till många olika rätter. Görs sig även bra på buffébordet. Eller servera salladen tillsammans med något proteinrikt så har man en god måltid.
Som sidorätt räcker salladen till ca 4-5 personer. Ska man äta den som en måltid räcker den till 2 portioner.
Vi rekommenderar nyskördade morötter när de är i säsong, då blir den här rätten som godast. Men även morötter som inte är nyskördade fungerar också. Tänk på att tiden i ugnen kan behöva ökas då det tar längre tid att laga morötter som inte är nyskördade. 
Måltid buffémat, helgmat, helgmiddag, Lunch, Middag
Kök grönsaker, morötter, sallad
Keyword morotssallad, morotssallad recept, morötter recept, rostade morötter recept, sallad med morötter
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 350 g nyskördade morötter
  • olivolja
  • honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g pinjenötter
  • 65 g ruccola
  • äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 förpackning burrata naturell eller med tryffelsmak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skrubba morötterna.
  • Dela på morötterna på längden och lägg på en ugnssäker plåt. 
    Är morötterna tjocka? Dela då först på morötterna och dela dem sen igen.
  • Ringla över olivolja och honung. Tillsätt salt och svartpeppar. Slunga runt morötterna och ställ i ugnen tills de fått fin färg i ca 15-20 minuter.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
  • Lägg ruccola i en skål. Ringla över olivolja och vinäger. Slunga runt.
  • Ta fram ett serveringsfat. Lägg ruccola underst, toppa med hälften av pinjenötterna. Lägg på morötterna och toppa med resten av pinjenötterna. Toppa salladen med burrata och strö över svartpeppar.
css.php