Morotssoppa med curry och apelsin
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g morötter
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk gul curry
2 st grönsaksbuljongtärningar
ca 10 dl vatten
1-2 dl mat eller vispgrädde
1,5 dl apelsinsaft (1-2 apelsiner)
salt
peppar
persilja färsk eller fryst

Skala och skiva morötterna i bitar. Hacka lök och vitlök.
Ta fram en stor kastrull och hetta upp med olivolja. Fräs morötter, lök, vitlök och curry i ca 3 minuter.
Smula ner buljongtärningarna och häll i vatten. Koka soppan under lock tills morötterna är mjuka.
Lyft kastrullen från plattan och sila av men spar buljongen. Mixa till en slät puré. Häll ner grädden och apelsinsaften och smaka av med salt och peppar. Tillsätt buljong tills soppan uppnår önskad konsistens och mixa ihop. Tillsätt valfri mängd persilja.

css.php