Mustig kycklinggryta med äpple
Denna kycklinggryta med äpple, bacon och äppelmust är en riktig höstklassiker som bjuder på mustiga smaker och härlig krämighet. Det är en perfekt gryta att njuta av under kalla dagar när du vill ha något både mättande och mustigt. Kombinationen av kyckling, krispigt bacon och sötma från äpple ger grytan en fyllig och välbalanserad smak, medan äppelmusten och dragonen adderar en liten twist som gör den extra speciell.
Mustig Kycklinggryta
Härlig mustig kycklinggryta med äpple och äppelmust.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 700 g kycklinglårfilé går att byta ut mot kycklingfilé
- 1 paket bacon
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 stor morot
- 1 st äpple gärna en fast sort som t.ex. ingrid marie eller granny smith
- 1 msk torkad dragon
- ½ tsk chiliflakes
- 3 dl äppelmust
- 1 ½ msk kycklingfond
- 3 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- 1 msk maizena
Instructions
- Skär kyckling i mindre bitar.
- Skär bacon i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök, hacka.
- Skala och skär morot i mindre bitar.
- Skala och skär äpple i mindre bitar.
- Hetta upp en panna och börja med att steka bacon tills den är genomstekt. Lägg baconen åt sidan.
- Stek kycklingen i pannan tills tenn fått färg. Plocka kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna stek lök och morot i några minuter.
- Tillsätt vitlök, äpple, dragon och chiliflaeks. Stek ytterligare några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
- Häll på med äppelmust och tillsätt kycklingfond.
- Låt koka upp och krydda med salt och svartpeppar.
- Sänk värmen och låt grytan småputtra i ca 15-20 minuter under lock.
- Blanda ner vispgrädde. Låt koka upp och sänk värmen.
- Blanda ner bacon i grytan.
- Red eventuellt grytan med maizena till önskad tjocklek.
- Servera grytan gärna med ris och en god sallad.
Senaste kommentarer