Naanbröd
4 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
2 tsk torrjäst
2 msk strösocker
1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
1/2 dl yoghurt med 10% fetthalt
1/2 tsk salt
2 msk smält smör
ca 4 dl vetemjöl
Pensling och eventuell topping
smält smör eller smält vitlökssmör
hackad koriander
hackad persilja
rostade sesamfrön
Rör ihop jäst, socker och vatten i en bunke. Tillsätt yoghurt, salt, smält smör och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa gärna på ett varmt ställe till dubbel storlek, det tar ca 30-45 minuter.
Dela degen i 4 delar och kavla ut till ca 1/2 cm tjocka bröd. Grädda bröden i en torr stekpanna i ca 3-4 minuter per sida. Pensla bröden med smör och toppa med valfri topping och servera på en gång.
Senaste kommentarer