Kalljäst pizzadeg
4 pizzor
Tid: 1-2 dygn

4 g jäst
5 dl vatten
700 g vetemjöl special
2 tsk salt
2 msk olivolja

Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen men vattnet och tillsätt allt mjöl i bunken. Arbeta degen i ca 5 minuter på låg hastighet med köksassistent. Tillsätt salt och olivolja och arbeta degen ytterligare i 5 minuter på medelhastighet med köksassistent. Dela degen i fyra bitar och forma till fyra bollar. Ställ degbollarna på en oljad plåt och gnid in degen med olivolja så att de inte torkar under jäsningen lägg sedan över plastfolie. Låt pizzorna jäsa i kylen i mellan 1-2 dygn.
Tag ur degen ur kylen och ställ i rumstemperatur minst en timme innan utbakning, detta för att degen skall vara rumstempererad och lättare att arbeta.


Toppa sedan pizzorna med valfri topping och grädda på 250 grader i ca 10-13 minuter.

css.php