Omelett fylld med grönkål 
2 portioner

2 st Omeletter 
4 ägg
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
valfri mängd riven ost
smör till stekning

Grönkålsfyllning 
100 g grönkål
2 msk matlagningsgrädde
lökpulver
örtsalt
salt
peppar
olivolja till stekning

Börja med att dela grönkålen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönkålen tills den krympt. Tillsätt matgrädde och krydda med lökpulver, salt och peppar. Stek grönkålen tills den är mjuk och ställ sedan åt sidan.
Knäck äggen i en bunke, häll i matgrädden och vispa ihop. Salta och peppra. Hetta upp två stekpannor (eller stek omeletterna i omgångar) med smör och sänk sedan till medeltemperatur. Häll äggsmeten i pannorna och stek tills omeletterna får en fin yta på undersidan. Strö över ost och när osten börjat smälta, lägg på grönkålsblandningen och vik sedan ihop omeletterna och servera.

 

 

css.php