Orange chicken burgare
Detta recept är den perfekta kombinationen av orange chicken i burgarformat, kanske en oväntad kombination, men fantastiskt god.
Orange Chicken Burgare
Den perfekta kombiantionen mellan Orange Chicken och hamburgare!
Servings 4 portioner
Ingredients
Kyckling
- 4 st kycklinglårfilé
- 1-2 st ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ dl maizena
- 1 msk vitlökspulver
- salt
Apelsinsås
- 2 dl apelsinsaft
- zest från en apelsin
- ½ dl strösocker
- 1 ½ msk japansk soja
- 1 msk hackad färsk ingefära
- 1 msk hackad virlök
- 1 msk sriracha
- 1 tsk sesamolja
Coleslaw
- ½ salladskål eller vitkål
- 1 st morot
- 1 st salladslök
- 1 ½ dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
- chilipulver efter smak
- cayennepeppar efter smak
Tillbehör
- 4 st hamburgerbröd
- färsk koriander
Instructions
Coleslaw
- Strimla kål och salladslök. Skala och grovriv morot och lägg över i en skål.
- Tillsätt majonnäs, dijonsenap och smaksätt med salt, peppar, chilipulver och cayennyeppar.
- Ställ åt sidan.
Apelsinsås
- Riv zesten från en apelsin och ställ åt sidan.
- Pressa ur 2 dl apelsinsaft i en kastrull
- Tillsätt socker, risvinäger, soja, ingefära, vitlök och sriracha i kastrullen med apelsinsaft. Rör om tills sockret lösts upp.
- Koka upp såsen.
- Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat. Tillsätt eventuellt mer maizena för ännu tjockare sås.
- Tillsätt apelsinzesten och blanda runt. Låt stå på svag värme fram tills servering.
Orange chicken
- Salta kycklinglårfiléerna.
- Vispa upp ägget i en skål.
- Blanda mjöl med maizena och vitlökspulver i en annan skål.
- Vänd kycklingen först i ägget, sedan i mjölblandningen.Notis. Viktigt att hela kycklingen är täckt med panering för bästa resultat.
- Fritera kycklingen på 180 grader i en kastrull eller fritös tills den är genomstekt, 72 grader.
- Vänd runt den friterade kycklingen i den varma apelsinsåsen.
- Bygg ihop burgaren.
Senaste kommentarer