Orange chicken burgare
Detta recept är den perfekta kombinationen av orange chicken i burgarformat, kanske en oväntad kombination, men fantastiskt god.

Skriv ut

Orange Chicken Burgare

Den perfekta kombiantionen mellan Orange Chicken och hamburgare!
Måltid hamburgare
Kök asiatisk inspirerat, kyckling
Keyword hamburgare, krispig kycklingburgare, Kycklingburgare, kycklingburgare recept, orange chicken, orange chicken burgare, orange chicken recept
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Kyckling

  • 4 st kycklinglårfilé
  • 1-2 st ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl maizena
  • 1 msk vitlökspulver
  • salt

Apelsinsås

  • 2 dl apelsinsaft
  • zest från en apelsin
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk japansk soja
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 msk hackad virlök
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk sesamolja

Coleslaw

  • ½ salladskål eller vitkål
  • 1 st morot
  • 1 st salladslök
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • chilipulver efter smak
  • cayennepeppar efter smak

Tillbehör

  • 4 st hamburgerbröd
  • färsk koriander

Instruktioner

Coleslaw

  • Strimla kål och salladslök. Skala och grovriv morot och lägg över i en skål.
  • Tillsätt majonnäs, dijonsenap och smaksätt med salt, peppar, chilipulver och cayennyeppar.
  • Ställ åt sidan.

Apelsinsås

  • Riv zesten från en apelsin och ställ åt sidan. 
  • Pressa ur 2 dl apelsinsaft i en kastrull
  • Tillsätt socker, risvinäger, soja, ingefära, vitlök och sriracha i kastrullen med apelsinsaft. Rör om tills sockret lösts upp. 
  • Koka upp såsen.
  • Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat. Tillsätt eventuellt mer maizena för ännu tjockare sås. 
  • Tillsätt apelsinzesten och blanda runt. Låt stå på svag värme fram tills servering.

Orange chicken

  • Salta kycklinglårfiléerna.
  • Vispa upp ägget i en skål.
  • Blanda mjöl med maizena och vitlökspulver i en annan skål.
  • Vänd kycklingen först i ägget, sedan i mjölblandningen.
    Notis. Viktigt att hela kycklingen är täckt med panering för bästa resultat.
  • Fritera kycklingen på 180 grader i en kastrull eller fritös tills den är genomstekt, 72 grader.
  • Vänd runt den friterade kycklingen i den varma apelsinsåsen.
  • Bygg ihop burgaren.
css.php