Pad thai
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner risnudlar
3 kycklingfiléer
2 msk solros- eller rapsolja
3 schalottenlökar
6 salladslökar
3 dl böngroddar
1 msk fisksås
1 msk kinesisk soja
1 msk asiatisk fond
1/2 msk strösocker
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 lime
2 ägg
1 kruka koriander
valfri mängd jordnötter
limeklyftor till servering

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skär kycklingen i tunna strimlor. Skiva schalottenlök och salladslök tunt.
Finhacka vitlök och chili. Vispa upp äggen i en bunke. Hacka även färdigt koriander och jordnötter.

Hetta upp en wokpanna/rymlig panna med olja på högvärme och stek kycklingen. Efter 3-4 minuter minuter tillsätt schalottenlök, salladslök och böngroddar och stek i ca 2 minuter. Tillsätt fisksås, soja, fond, socker, vitlök, chili och pressa ner limesaft. Blanda allt väl. Klipp de kokta nudlarna grovt med en sax och tillsätt dem i pannan. Bland allt väl. Gör plats i pannan för äggen och häll i de uppvispade äggen och stek under omrörning. Hacka koriander och jordnötter och strö över.

Servera pad thai med limeklyftor.

css.php