Paj med spenat, soltorkad tomat och kikärtor
4-6 portioner
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 200/225 grader

Pajskal
75 g smör
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 dl kvarg

Fyllning
1 gul lök
2 påsar (65 g) babyspenat
olja till stekning
salt
peppar
120 g soltorkade tomater
150 g kikärtor

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar

Topping
1 1/2 dl riven ost

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare. Häll i grahamsmjöl och vetemjöl och mixa till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg. Ställ i kylen och låt vila i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och lägg sedan över formen och tryck till kanterna. Skär av eventuellt överflöd på kanterna.
Nagga pajskalet och förgrädda på 200 grader i ca 12 minuter.
Höj sedan temperaturen till 225 grader.

Fyllning
Skala och skiva löken. Hetta upp en panna med olja och fräs löken utan att den tar färg i ca 2 minuter. Lägg i spenaten och stek tills spenaten har krympt. Sprid ut på den förgräddade pajen. Skär soltorkade tomater i mindre bitar och lägg på pajen tillsammans med kikärtorna.

Äggstanning
Knäck äggen i en bunke. Häll i mjölken och vispa ihop allt. Krydda med salt och peppar.

Häll över äggstanningen i pajen och strö över riven ost, sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills pajen fått en fin färg

css.php