Panerad aubergineburgare
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 hamburgarbröd

Panerad aubergine
2 små aubergine
2 ägg
ca 1 dl mjöl
ca 2-3 dl ströbröd
salt
peppar
olja till stekning

Dressing
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk chilisås (vanlig chilisås typ Heinz eller Felix)
3 msk bostongurka
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
salt
peppar

Förslag på tillbehör
rödlök
tomat
saltgurka
salladsblad
ost

Skär av änden på auberginen, skär sedan på längden i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en skärbräda och strö över salt. Låt stå i ca 10 minuter.
Torka av vätskan från auberginen med papper.
Häll upp ströbröd och mjöl på separata tallrikar, knäck äggen i en djup tallrik och blanda med en gaffel. Panera auberginen, vänd först i mjölet, därefter i äggen och sist i ströbrödet.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek auberginen på båda sidor tills de är fint gyllenbruna.

Blanda crème fraiche, majonnäs och chilisås i en skål. Tillsätt bostongurka, paprikapulver och lökpulver. smaka av med salt och peppar.

Montera burgarna med 2 aubergineskivor på varje burgare, valfria tillbehör och dressing.

css.php