Panerad schnitzel med ugnsrostad potatis och kapriskräm
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

Panerad schnitzel
4 skivor skinkschnitzel
2 ägg
ca 1 dl vetemjöl
1-2 dl ströbröd
salt
peppar

Ugnsrostad potatis
700 g potatis
1 tsk timjan
salt
peppar
olja

Kapriskräm
2 dl crème fraiche
2 msk kapris
1 msk citronsaft
zest efter smak
1 tsk olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar och vänd runt. Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter, vänd potatisklyftorna efter halva tiden.
Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp dem lätt med en gaffel, häll ströbröd och vetemjöl i två separata djupa tallrikar. Torka av överflödig vätska på schnitzlarna och vänd dem sedan i mjöl, därefter ägg och sist i ströbröd. Stek schnitzlarna i rikligt med smör och olja i ca 3-4 minuter per sida.
Hacka kaprisen och riv citronzest, blanda det med crème fraiche, saft från citronen och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Servera schnitzeln med den ugnsrostade potatisen, kapriskrämen och ett par citronklyftor.

css.php