Pankofriterad kycklingtaco med mango
Den här tacon har allt, syra, sötma, hetta och en härlig krispighet. Friterad kyckling tillsammans med mango är en fin kombination som gifter sig väl med varandra. Godast blir mangon när den får marinera en god stund innan servering. Till mangon använder vi en mogen mango, lime, chili, koriander och salt.

Hur får man till krispig kyckling?
Den här kycklingen panerar vi med mjöl, ägg, och panko samt kryddor. För att få krispig kyckling behöver den täckas med panering ordentligt. Att mjölet trycks fast ordentligt utan några fläckar som saknar panering. Sen vänder man runt i ägg så hela biten blir täck och slutligen pressar man fast pankoströbördet så det fastnar.

Bäst resultat är att torka av kycklingen med papper innan panering och gärna använda händerna istället för verktyg vid paneringen. Panerar man med hjälp av verktyg som tång eller gaffel får man inte samma effekt som när man trycker ner hela biten i paneringen med handflatan. Vi vet att många inte är så förtjusta i att ta i rå kyckling med sina händer för man inte gillar känslan av det eller att man är rädd för bakterierna som finns på rå kyckling. Sköter man hygienen att man tvättar händerna noggrant både innan och efter man tar i kyckling så går det bra. Eller så kan man använda handskar om man vill det eller verktyg också för den delen. Men hanteringen blir enklare om man vågar använda sina händer till att hantera råvaror som kyckling, fisk m.m.

Skriv ut

Pankofriterad kycklingtaco med mango

Riktigt god och krispig kycklingtaco med mango.
Gör mangon i god tid så smakerna hinner sätta sig. Börja med mangon.
Måltid helgmiddag, Middag
Kök friterat, kyckling, tacos
Keyword krispig kycklingtacos, kycklingtacos, kycklingtacos recept, pankofriterad kyckling, Pankofriterad kycklingtaco med mango, pankofriterad kycklingtacos, pankofriterad kycklingtacos recept
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • vitlökspulver
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 1-2 st ägg
  • 3-4 dl pankoströbröd
  • neutral olja att fritera i

Mango

  • 1 st mogen mango
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander

Tortillabröd

  • 12 st små tortillabröd eller 4-6 medium stora bröd
  • smör till stekning

Tillbehör

  • majonnäs
  • isbergssallad/romansallad
  • avokado
  • färsk koriander

Instruktioner

Mango

  • Skär mangon i små kuber och lägg över i en skål.
  • Finhacka chilin och tillsätt i skålen.
  • Tillsätt salt och pressa över saft från lime.
  • Hacka koriander och blanda samman. Ställ åt sidan så smakerna får sätta sig.

Kyckling

  • Banka ut kycklingfilerna så de blir ca 1 cm tjock.
  • Krydda kycklingen med salt, vitlökspulver, paprikapulver och cayennepeppar.
  • Vänd kycklingen först i mjölet, ägget och sist i pankoströbrdet. Tänk på att hela kycklingen ska vara täckt av panering, inga fläckar där det saknas panering. Tryck till paneringen ordentligt så den fastnar.
  • Fritera kycklingen i 180 gradig olja med fritös eller i kastrull ca 2 minuter per sida.
    Ingen fritös? Kycklingen kan stekas i stekpanna rikligt med olja. Dock tar det lite längre tid för kycklingen att bli klar jämfört med fritös/kastrull.
  • Lägg den färdigfriterade kycklingen på galler så överflödigt fett kan rinna av.
  • Skär kycklingen i skivor.

Tacobröd

  • Hetta upp en stekpanna med smör och stek tacobröden på vardera sida i ca 1-2 minuter så det får fin färg.
  • Lägg bröden på ett fat och täck med alluminiumfolie fram till servering.

Servering

  • Servera kycklingen med tacobröd, mangosallsan och valfria tillbehör.
css.php