Pankopanderad kyckling med nudlar
4 portioner
Tid: ca 40 minuter
4 st minutfiléer av kyckling
salt
peppar
ca 1 dl vetemjöl
1 ägg
ca 2-3 dl pankoströbröd
olja till stekning
Nudlar
4 portioner äggnudlar
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 zucchini
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 dl ostronsås
olja till stekning
Till servering
hackad salladslök
srirachamajo
Salta och peppra kycklingen. Vispa upp ägget.
Vänd kycklingen i mjölet, doppa kycklingen i ägget och sedan vänd runt i pankoströbrödet . Se till att hela kycklingen är täckt av panering. Hetta upp en panna med olja och stek kycklingbitarna i ca 3-4 minuter per sida.
Nudlar
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackning.
Skala och skiva löken. Skär paprika och zucchini i bitar. Hacka chilin. Hetta upp en panna med olja och fräs lök, paprika, zucchini, chili och ingefära i några minuter. Tillsätt ostronsåsen och rör runt. Lägg i de kokta nudlarna och fräs i någon minut.
Servera nudlarna med pankopanderad kyckling, salladslök och srirachamajo.
Senaste kommentarer