Pannkakor med kesella och citron
Goda pannkakor som görs med bland annat kesella och citron. Den här pannkakssmeten är mycket tjockare än en vanlig smet. De får en härlig smak, tydlig karaktär från citronzesten och en härlig konsistens.
Pannkakor med kesella och citron
Goda pannkakor med kesella och citron. Passar perfekt till helfrukosten eller till brunchen. Pannkakssmeten ska vara mycket tjockare i konsistensen jämfört med vanlig pannkakssmet.
Servings 8 st
Ingredients
- 25 g smör
- 2 msk strösocker
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 250 g kesella (10%)
- 1 st citron, endast zest
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl vetemjöl
- stekfett
Till servering förslag
- färska hallon
- vispad grädde
- lönnsirap
Instructions
- Smält smöret i mikron i ca 5-7 sekunder.
- Vispa smöret med socker och salt.
- Vispa ner ägget.
- Vispa ner kesellan till en slät smet.
- Tvätta citronen, torka av och riv ner zesten.
- Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål.
- Vispa ner mjölblandningen tills smeten gått ihop till en tjock smet. Det gör inget om det är lite klumpar i smeten. Låt degen svälla i 10 minuter.
- Hetta upp en panna med stekfett. klicka ut pannkakssmeten i pannan med hjälp av två skedar. Vänd på pannkakorna när undersidan fått fin färg och platta till lite lätt med hjälp av en stekspade. Lägg de färdigstekta pannkakorna på ett fat.
- Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer