Pannkakor med kesella och citron
Goda pannkakor som görs med bland annat kesella och citron. Den här pannkakssmeten är mycket tjockare än en vanlig smet. De får en härlig smak, tydlig karaktär från citronzesten och en härlig konsistens.

Print

Pannkakor med kesella och citron

Goda pannkakor med kesella och citron. Passar perfekt till helfrukosten eller till brunchen.
Pannkakssmeten ska vara mycket tjockare i konsistensen jämfört med vanlig pannkakssmet.
Course brunch, Frukost, pannkakor
Cuisine brunch, frukost, pannkakor
Keyword brunchpannakakor, fluffiga pannkakor, fluffiga pannkakor recept, fukostpannkakor, pannkakor med citron, pannkakor med kesella, pannkakor med kvarg, pannkakor recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 250 g kesella (10%)
  • 1 st citron, endast zest
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • stekfett

Till servering förslag

  • färska hallon
  • vispad grädde
  • lönnsirap

Instructions

  • Smält smöret i mikron i ca 5-7 sekunder.
  • Vispa smöret med socker och salt.
  • Vispa ner ägget.
  • Vispa ner kesellan till en slät smet.
  • Tvätta citronen, torka av och riv ner zesten.
  • Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål.
  • Vispa ner mjölblandningen tills smeten gått ihop till en tjock smet. Det gör inget om det är lite klumpar i smeten. Låt degen svälla i 10 minuter.
  • Hetta upp en panna med stekfett. klicka ut pannkakssmeten i pannan med hjälp av två skedar. Vänd på pannkakorna när undersidan fått fin färg och platta till lite lätt med hjälp av en stekspade. Lägg de färdigstekta pannkakorna på ett fat.
  • Servera med valfria tillbehör.
css.php