Påskkyckling
2 portioner (dubbla mängden för 4 portioner)
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

4 potatisar
4 vitlöksklyftor
1/2 citron
ca 1 dl kalamata oliver, utan kärnor
salt
peppar
1 tsk torkad rosmarin
2 kycklingklubbor
valfri mängd gul curry
smör till stekning
ca 50 g smör
1/2 paket fetaost
ca 3-4 kvistar hackad färsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatis till stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala vitlöken och skär citronen i klyftor. Lägg vitlöken, citronklyftorna och oliverna på plåten. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Salta och peppra kycklingklubborna. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingklubborna runt om. Strö över curry på kycklingklubborna och lägg över dem på plåten. Klicka ut 50 g smör över plåten och ställ plåten in i ugnen i ca 30 minuter. Tärna fetaosten. Ta ut plåten och strö över den tärnade fetaosten och hackad rosmarin. Ställ tillbaka plåten in i ugnen i ca 10 minuter.

css.php