Passionscheesecake
ca 10 bitar
Tid: över 2 timmar

Botten
12 digestivekex
50 g smör

Fyllning
5 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
3 passionsfrukter

Glasyr
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Topping
färska hallon
passionsfrukt

Botten
Täck botten och kanterna av en springform med bakplåtspapper.
Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner kexdegen i botten av springformen. Ställ i kylen.

Fyllning
Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Riv skalet från citronen och pressa ner all citronsaft i en kastrull. Blanda samman äggulor, philadelphiaost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och rivet skal från citron i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet och lägg innehållet i en sil och pressa ur passionsfruktssaften ner i kastrullen med citronsaften. Värm sedan citron- och passionfruktsaften. Ta från värmen. Ta gelatinbladen och krama ur dem och lägg dem i kastrullen och låt dem smälta. Låt svalna något. Häll ner gelatinblandningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om smeten. Ta ur springformen ur kylen och häll fyllningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen i minst 1 timme.

Glasyr
Lägg gelatinbladet i vatten i 5 minuter. Hetta upp vatten och socker i en kastrull. Lägg gelatinbladet i kastrullen och låt den smälta. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet och lägg ner det i kastrullen och blanda väl. Låt svalna något. Toppa cheesecaken med glasyren och ställ in i kylen tills glasyren stelnat, tar ca 1 timme.

Servering
Innan servering toppa gärna cheesecaken med färska hallon och passionsfrukt.

css.php